LEITMOTIV

 

 

“Un barri és la manera com els seus habitants, les seves vivències i experiències es relacionen amb els espais que habiten”

Què passa quan un comerç de barri desapareix? o, quan una entitat històrica perd una de les seves seccions? o,  quan un dels espais que parlen del nostre passat sucumbeix al “mal entès progrés”? Que desapareixen els nostres referents, el nostre PAISATGE EMOCIONAL, el qual ens genera sentit de pertinença, diversitat i proximitat, i en conseqüència ens culturitza i humanitza.

Horta posseeix un caràcter propi dintre de la ciutat de Barcelona. Una història que parla de bugaderes, d’horts i de cases d’estiueig, però també d’immigració i d’integració, de compromís i de voluntat de ser. Allunyat de les rutes turístiques, avui segueix tenint un teixit humà ric i amb un gran sentit de pertinença.

Aquet projecte fotogràfic pretén configurar aquet PAISATGE EMOCIONAL a través de les persones que hi donen vida… Un homenatge als veritables ambaixadors de la nostra realitat…

Les fotografies són una mirada al present per entendre que és el que som avui i projecten una mirada endavant des del respecte. Evolució implica canvi però a través d’un model sobre el qual es sustenta.

S’agrupen en tres blocs:

  1. Comerços i oficis
  2. Entitats i associacions
  3. Espais de trobada, de memòria y de reflexió.

El projecte comença com una galeria VIVA que va creixent a través de la xarxa i que es va alimentant d’experiències fins a la publicació de l´exposició i el llibre durant les FESTES D´HORTA del 2016-…

PODEU SEGUIR L´EVOLUCIO DEL PROJECTE A TRAVES DE FACEBOOK, el BARRI EL FEM ENTRE TOTS I TOTES:

https://www.facebook.com/horta.paisatge.emocional/

 

 

Anuncis